몽골식 튀김만두. 넓고 납작한 모양으로 속에 고기를 넣고 튀긴 음식으로 몽골의 추석이라 불리는 나담 축제 때 많이 먹는다.(나담호 쇼는 보통 원형, 일반 호쇼르는 반달 모양이다.) 몽골의 대표적인 음식인 만큼 몽골로 여행 온 관광객들은 한 번씩 먹어보게 되는 음식이기도 하다. 호쇼르만 먹어도 좋지만 고기의 향과 기름기 때문에 느끼하게 느낄 수 있다. 만약 느끼하다 느껴진다면 케첩과 콜라를 함께 먹는 것을 추천한다.
🍽️ 음식🏠 현지 맛: 5🌍 글로벌 맛: 5
🌍 다국어 정보
English
Hoshor
Mongolian fried dumplings. These wide, flat, deep-fried dumplings are filled with meat and are often eaten during the Naadam festival, known as the Mongolian equivalent of the Mid-Autumn Festival. (Naadam horsho is usually round, while khoshor is a half-moon shape.) As a representative Mongolian dish, it's a dish that tourists visiting Mongolia often try at least once. While khoshor is delicious on its own, the meaty aroma and oiliness can make it feel a bit greasy. If that's too much for you, we recommend pairing it with ketchup and a Coke.
Korean
호쇼르
몽골식 튀김만두. 넓고 납작한 모양으로 속에 고기를 넣고 튀긴 음식으로 몽골의 추석이라 불리는 나담 축제 때 많이 먹는다.(나담호 쇼는 보통 원형, 일반 호쇼르는 반달 모양이다.) 몽골의 대표적인 음식인 만큼 몽골로 여행 온 관광객들은 한 번씩 먹어보게 되는 음식이기도 하다. 호쇼르만 먹어도 좋지만 고기의 향과 기름기 때문에 느끼하게 느낄 수 있다. 만약 느끼하다 느껴진다면 케첩과 콜라를 함께 먹는 것을 추천한다.
몽골식 튀김만두. 넓고 납작한 모양으로 속에 고기를 넣고 튀긴 음식으로 몽골의 추석이라 불리는 나담 축제 때 많이 먹는다.(나담호 쇼는 보통 원형, 일반 호쇼르는 반달 모양이다.) 몽골의 대표적인 음식인 만큼 몽골로 여행 온 관광객들은 한 번씩 먹어보게 되는 음식이기도 하다. 호쇼르만 먹어도 좋지만 고기의 향과 기름기 때문에 느끼하게 느낄 수 있다. 만약 느끼하다 느껴진다면 케첩과 콜라를 함께 먹는 것을 추천한다.