몽골식 찐만두. 양고기 또는 소고기로 속이 가득 차 있어 베어 물면 육즙이 나온다.
몽골에서는 손님을 대접하거나 새해와 같은 명절에 빠질 수 없는 음식이다. 단독으로 먹어도 좋지만 감자 샐러드(니스렐 샐러드)와 같이 먹는것을 추천한다.
🍽️ 음식🏠 현지 맛: 5🌍 글로벌 맛: 3
🌍 다국어 정보
English
Botz
Mongolian steamed dumplings. Stuffed with lamb or beef, they are juicy and bursting with flavor.
In Mongolia, they are a staple dish for entertaining guests and during holidays like New Year. While delicious on their own, they are also recommended with potato salad (nisrel salad).
Korean
보쯔
몽골식 찐만두. 양고기 또는 소고기로 속이 가득 차 있어 베어 물면 육즙이 나온다.
몽골에서는 손님을 대접하거나 새해와 같은 명절에 빠질 수 없는 음식이다. 단독으로 먹어도 좋지만 감자 샐러드(니스렐 샐러드)와 같이 먹는것을 추천한다.